Опозиција о корупцији и инфлацији

Опозициони савез обавезао се, у оквиру актуелне предизборне кампање, да ће обуздати јавни дуг, инфлацију и корупцију, ако дође на власт у Мађарској, након избора 3. априла.


Данијел Карпат (Јобик)

Обраћајући се на заједничкој конференцији за новинаре, потпредседник Јобика Данијел Карпат рекао је да "није само корупција брутална, већ је јавни дуг удвостручен од 2010. године". По њему, сваки Мађар даје 140.000 форинти (396 евра) годишње само на камате: „Несрећна економска политика владе, лоше управљање дугом и брутална стопа корупције, гуше националну економију“, истакао је Карпат.


Јацинт Хорват из Демократске коалиције позвао је на кажњавање оних који су се обогаттили "очигледном корупцијом у последњих 12 година“. Имовина која је тако стечена треба да буде заплењена, рекао је он.


Золтан Вајда из редова социјалиста (МСП), рекао је да је централна банка својом потпуно дискредитованом монетарном политиком уништила поверење на тржишту: "Инфлација је нагло порасла, упркос напорима банке да се бори против ње повећањем камата. У међувремену, централна банка би требало да финансира своје губитке новцем који је предала фондацијама, осмишљеним у врху Фидеса“, рекао је он.