Опозиција против затварања малих пошта

Опозициона странка Јобик позвала је на усвајање парламентарне резолуције против планова за затварање 800 поштанских служби у селима. То је саопштио заменик лидера ове странке Роберт Дудаш, на интернет конференцији за новинаре.


Дудаш је истакао да недавна реформа мађарске поштанске службе укључује затварање 800 поштанских испостава, од 2.400, колико их укупно има широм земље. Додао је да би такав потез био потпуно неприхватљив за људе у малим срединама.


Он је најавио да ће Јобик покренути акцију прикупљања потписа како би подржао иницијативу да поштанска служба буде присутна у срединама са преко 500 житеља, уместо актуелног плана, који као минимум предвиђа 1.000 људи.


"Затварање малих пошта типичан је однос људи који седе у климатизираним канцеларијама у Будимпешти и мисле да је то разумна реорганизација, јер 10 или 15 километара даље ионако постоји друга пошта“, рекао је он.


Дудаш је напоменуо да су штедионице већ затворене у многим малим градовима и селима, тако да је пошта остала једино место где локално становништво може да регулише своје финансијске обавезе и послове.