top of page

Опозицију наљутило Орбаново „кикотање“

Недељни интервју Виктора Орбана, емитован на Радио Кошуту, у којем је мађарски премијер објавио да је 3,5 милиона људи већ вакцинисано и говорио о постепеном укидању мера ограничења, разљутио је опозиционе политичаре због "кикотања" премијера, упркос чињеници да Мађарска предњачи по броју умрлих од короне.


Ференц Ђурчањ

У објави на Фејсбуку, Андраш Фекете-Ђер, кандидат Монентума за премијера, критиковао је Орбанов "ведри тон" током интервјуа који је према овом политичару недопустив, с обзиром на то да Мађарска сада има највише смртних случајева од корона вируса, у односу на број становника.


„Виктор Орбан је, кикоћући се, дао интервју државном радију о отварању земље, након чега је саопштио податке према којима Мађарска предњачи по смртности од корона вируса“, каже Фекете-Ђер.


Ференц Ђурчањ, председник Демократске коалиције, такође је жестоко критиковао смех премијера током интервјуа, у светлу пандемије: „Шта је тако смешно, господине премијеру? Да ли то што, сразмерно популацији, овде умире највише људи на свету?“, упитао је Ђурчањ.


"Да ли уживаш у себи? После 26.000 преминулих Мађара, следећег јутра усуђујеш се да кроз смех говориш о пола литра пива која те чека на твојој тераси?! После промене власти, чекаће га нешто сасвим друго, нека буде спреман! Тамо неће бити тако светло као на његовој тераси“, закључио је Ђурчањ.


Петер Јакаб, председник Јобика, назвао је трагичним начин на који Виктор Орбан води земљу: "Најпре сам се смејао, а онда сам схватио да овај човек није шала. Он и начин на који води државу су трагични", рекао је Јакаб.


У својој објави на Фејсбуку, Мате Канас-Нађ, копредседник ЛМП-а, усредсредио се на вакцинацију особа млађих од 18 година. Каже да му је драго што је Орбанова влада „коначно схватила да би требало вакцинисати и оне између 16 и 18 година" и да ће влада испитати могућности за вакцинацију старосне групе од 12-16 година. Али, према његовом мишљењу, то би било боље учинити пре поновног отварања школа.

Comments


bottom of page