top of page

Орбан: Плаћамо цену јер смо против ЛГБТ лудила и миграната

Са приближавањем парламентарних избора у Мађарској, фокус актуелне владе и медија поново се помера према мигрантском питању, на коме је премијер Виктор Орбан у ранијим предизборним кампањама задобио симпатије великог броја бирача.


Орбан је у интервјуу хрватском католичком недељнику "Глас Kонцила" поновио свој став да су миграције зло, да се дешавају организовано и да Мађарска плаћа високу цену јер, како је казао, плива против доминантне европске политичке струје.


“Мађарска плаћа високу цену због непотписивања Истанбулске конвенције, затим одбијања подршке било каквој политици хладног рата; плаћамо високу цену што са западњацима свакодневно не ударамо ногом рускога председника, него му указујемо поштовање које му припада као председнику. Плаћамо високу цену зато што штитимо хришћански модел породице и зато што ЛГБТ лудилу овде нема места“, рекао је Орбан.


Затим, наставио је, Мађарска плаћа високу цену због свог становишта о миграцијама, као и због тога што не прихвата бриселску бирократију, него као противтежу жели да гради средњоевропску сарадњу.


„Kада се на мађарској граници појави више десетина хиљада углавном младих мушкараца, који су у савршеном физичком стању и који у колони газе преко државне границе, а ако желимо да их зауставимо, газе и преко нас. Не говоримо о миграцији, него о кршењу суверености државе. То се мора зауставити!“, рекао је Орбан.


Он је додао да су миграције зло и да је Мађарска уверена да се оне не догађају спонтано него организовано: „Овакав став на Западу сматрају теоријом завере, али све је то ипак организовано с политичким и пословним мотивима, а последице тога биће довођење великих муслиманских маса на европски континент. Сматрам да сви који се не буду бранили, за 20 година неће препознати своју земљу. Промена ће се догодити уз спољни утицај, који им је једноставно наметнут. Мислим да би Никола Зрински знао што треба учинити у таквој ситуацији“, рекао је Орбан.

Comments


bottom of page