Отворена ликовна колонија у Новом Бечеју

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, отворила је у Дому културе у Новом Бечеју 25. међународну ликовну колонију „Тиска академија акварела“.Отварајући колонију у Новом Бечеју, Драгана Милошевић је честитала домаћинима на истрајности и континуитету идеје започете давне 1995. године, која се с временом претворила у међународну манифестацију, односно својеврсну академију акварела.


"Упркос пандемији корона вируса, уметност не престаје и наставља да живи у нашим установама, на другачији и прилагођен начин и тако надаље обогаћује нашу културну баштину", рекла је, поред осталог, Драгана Милошевић.


Присутнима су се обратитили и председник Општине Нови Бечеј Саша Максимовић, председник Уметничког савета колоније „Тиска академија акварела“, сликар Александар Саша Богдановић и директор Дома културе Новица Блажин.


Овогодишња колонија организује се у специфичним условима, због пандемије вируса ковид 19, па ће само три сликара радити у Дому културе, док ће други завршене радове послати у Дом културе.


Финасијску подршку колонији пружили су локална самоуправа и Покрајински секретаријат за културу, информисање и односе са верским заједницама.