Отказан овогодишњи "Сигет" фестивал

Организатори чувеног мађарског „Сигета“ објавили су да фестивал неће бити одржан ове године, јер је мађарска влада продужила забрану масовног окупљања због пандемије коронавируса до 15. августа.


"Сломљеног срца обавештавамо вас да Сигет неће бити одржан ове године, с обзиром на званичну забрану окупљања", саопштили су организатори фестивала, који је покренут пре 28 година и један је од највећих у региону.


Истичући да је „Сигет“ одувек био специфичан због атмосфере које су на Острву слободе креирали његови посетиоци, организатори су навели да су напорно радили на овогодишњем програму, али да ће нова фестивалска авантура морати да сачека 2021. годину.


„Колико год да је тешко, верујемо да ова одлука најбоље служи безбедности свих вас, као и свих који раде на нашем фестивалу“, поручили су организатори, уз молбу публици за стрпљење у вези са враћањем новца за већ купљене улазнице. Ускоро ће бити објављени детаљи о враћању новца.


Међу извођачима на „Сигету 2020“, који био планиран за период од 5. до 11. августа, требало је да буду Калвин Харис, Дуа Липа, „Кингс оф леон“, „Строукс“, Стормзи, Том Вокер, Алисон Вондерланд, Крис Либинг.