Пастор најавио шансе за мађарски живаљ

Педесетак мађарских фирми отвориће погоне у војвођанским срединама које су настањене углавном мађарским живљем, најавио је Иштван Пастор. По њему, "то је природно, јер очигледно ове фирме овде имају пословне и људске контакте, овде виде сигуран простор за реализацију".


Председник СВМ-а и Скупштине Војводине Иштван Пастор најавио је долазак око 50 мађарских фирми у Србију, од којих ће већина пословати у Војводини: "На основу два конкурса који су лане расписани, око 50 мађарских фирми долази у Србију, већина у Војводину, и од тога већина у средине где је претежно мађарски живаљ. То је природно јер очигледно ове фирме овде имају пословне и људске контакте, овде виде сигуран простор за реализацију", рекао је Пастор за Панон РТВ. Он је додао да их мађарска влада подржава са око 50 милиона евра бесповратних улагања: "Ова инвестиција је важна, јер даје садржај политичком систему који је успостављен између две земље у последњих преко 10 година, а важно је и због тога што се на тај начин отварају нова радна места", рекао је Пастор.

Пастор је рекао и да о овој инвестицији „прича у рукавицама" , не због тога што не зна детаље, већ зато што је то у ингеренцији мађарског Министарства спољних послова. Када је у питању изградња аква парка на Палићу, Пастор каже да за сада не теку никакви радови, јер недостаје планска документације, а недостаје и новац за последњу фазу.

„Надамо се да ће аква парк бити завршен до краја године, јер је то важно за Палић, за Суботицу, за њен туристички потенцијал, за све туристичке раднике. Велика су очекивања и интересовање, видљиво је да се много улаже у смештајне капацитете на Палићу и верујем да ће се по аутоматизму са овим изградњом све убрзати“, каже Пастор.