top of page

Питања о вакцинацији Мађара у окружењу

Опозициона Демократска коалиција (ДК) упитала је писмено премијера Виктора Орбана да ли су мађарски држављани који живе у иностранству и који немају пребивалиште у матичној земљи, примали вакцине које је наручила Мађарска.


Телевизија АТВ недавно је известила о појачаном саобраћају на мађарско-украјинској граници, тврдећи да "украјински пензионери не прелазе границу само ради куповине, већ у Мађарску долазе и како би се вакцинисали".


Заменица шефа посланичке групе ДК-а Агнеш Вадаи, цитирала је овај извештај, упитавши како то да је за вакцинацију довољно само држављанство, а не и доказ о уплатама социјалног и здравственог осигурања. ДК такође жели да зна како Мађари из иностранства могу да се региструју и на којим местима и по ком распореду могу да се вакцинишу.


Владајући Фидес је у свом реаговању саопштио да је "левица и даље заузета нападима на владине мере против епидемије и окретањем Мађара једних против других": "Излажу опасности животе старијих и болесних грађана који због њих одбијају да приме понуђене вакцине. Људи ризикују да умру због кампање коју води ДК против вакцинације", истиче Фидес у свом саопштењу, у коме није било одговора на постављена питања.

Comments


bottom of page