top of page

Повећан проценат појефтињења производа

Уместо садашњих 10 одсто, продавнице прехрамбених производа са прометом од преко милијарду форинти мораће да дају попуст од 15 одсто у одређеним категоријама производа, саопштено је из владе.Од 1. августа повећаћемо стопу обавезне промоције на 15 одсто и проширићемо је на друге производе, рекао је премијер Виктор Орбан на својој Фејсбук страници, након седнице владе.


На састанку су чланови владе размотрили „најновија дешавања у Украјини и дипломатске кораке које треба предузети у блиској будућности за постизање мира и прекида ватре“, рекао је за МТИ Берталан Хаваши, представник за штампу премијера. Како је истакао, тренутно је најважнији задатак у економској области да се обори инфлација.


Према његовим речима, влада је одлучила да се ефикасним мерама то постигне, што укључује и обавезну промоцију у продавницама и увођење плаћање путем онлајн система. На седници Владе размотрени су досадашњи резултати у борби против инфлације и испитано које даље кораке треба предузети да би се што пре остварила једноцифрена инфлација, истакао је Хаваши.


У мају је објављен пропис који захтева од ланаца хране да уводе промоције. Стопа је износила 10 посто, а од 1. августа повећана је на 15 посто.

Comments


bottom of page