top of page

Потврђене промене у мађарској влади

Мађарски министар одбране Криштоф Салај-Бобровнички потврдио је да ће досадашњи министар за иновације Ласло Палковић преузети вођење специјализоване компаније унутар Министарства одбране, а да ће Гашпар Марот, државни секретар за развој одбране, морати да напусти своју функцију.Изградња јаке одбрамбене индустрије је у безбедносном интересу Мађарске, а улагања у секторе обезбеђују земљи стратешки напредак, рекао је министар одбране у Бриселу, на маргинама састанка министара одбране ЕУ.


Влада ће успоставити национални одбрамбени иновативни систем повезан са међународном мрежом, рекао је Криштоф Салај-Бобровнички за МТИ. Као део текућих реорганизација министарства, N7 National Defence Industry Innovation Holding Ltd биће премештен из Министарства технологије и индустрије у Министарство одбране, рекао је он. Компанију ће предводити одлазећи министар за технологију и иновације Ласло Палковић, додао је Салај-Бобровнички.


Реорганизација је такође укључило промене и рационализацију у Министарству одбране, каже министар и додаје да ће Гашпар Марот, државни секретар за развој одбране, напустити своју функцију од 15. новембра, док његове задатке ће преузети Габор Гион, државни секретар за стратешке анализе.


Салај-Бобровнички је похвалио Маротов рад и допринос у припреми програма развоја одбране и војске Мађарске.

Comments


bottom of page