top of page

Предложено ублажавање мера од понедељка

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је да је Кризни штаб за сузбијање епидемије корона вируса донео одлуку, коју треба да одобри Влада Србије, да се „уколико бројке за викенд буду добре” од понедељка одобри отварање башти кафића и ресторана, и да се продужи радно време продајних и услужних објеката до 22.00 сата.


Гојковић је на конференцији за новинаре у Палати Србија, након седнице Кризног штаба, изјавио да је до одлуке о попуштању мера дошло зато што се „бележи један мањи пад броја заражених у великим градовима, пре свега у Београду”. Он је рекао да ублажавање мера не подразумева отварање кафића и ресторана у затвореном простору, као и да ће током викенда бити „прецизније одређено” колико ће бити дозвољена попуњеност башти. Према његовим речима о раду тржних центара ће се накнадно одлучивати.


На данашњој седници Кризног штаба донета је и одлука да се наложи Управи граничне полиције да се појачају контроле везане за граничне прелазе: „Нико не може да уђе без ПЦР теста или доказа о потпуној имунизацији”, казао је Гојковић.


Он је рекао да је у Србији „више од 25 одсто пунолетних грађана примило вакцину” против корона вируса, да је „18,6 одсто примило другу дозу”, а да се више од 700.000 пунолетних грађана може сматрати да су потпуно имунизовани, јер је прошло више од три недеље након давања друге дозе вакцине”.

Comments


bottom of page