top of page

Преминула глумица Весна Малохоџић

У Београду је после дуге и тешке болести преминула Весна Малохоџић, глумица која је одиграла више од педесет филмских и телевизијских улога, објавило је Удружење драмских уметника Србије.


Име Весне Малохоџић се везује за „златно доба” телевизије, када су у успону били серијски и филмски програм. Глумила је у Београдском драмском, Позоришту на Теразијама и на другим сценама.

Весна Малохоџић рођена је 1948. године. Дипломирала је на Позоришној академији у Београду, у класи Огњенке Милићевић. Током дуге и богате каријере остварила је бројне и запажене улоге у филмовима: „Једанаеста заповест”, „Права љубав”, „Живот је масовна појава”, „Сутјеска”, „Трен”, „Није него”, „Ноћ пуног месеца”.

Гледаоци је памте по телевизијским серијама: „Куда иду дивље свиње”, „Врућ ветар”, „Изданци из опаљеног грма”, „Димитрије Туцовић”, „Више од игре”, „И то се зове срећа”, „Седам секретара СКОЈ-а”, „Приче преко пуне линије”, „Слом”, „Југовићи”, „Вук Караџић”.

За улогу кнегиње у серији "Вук Караџић" освојила је „Гран-при Европе” за најбоље глумачко остварење 1988. године, а добитница је и главне награде за женску улогу у ТВ филму „Роман о контрабасу на фестивалу у Монтреу. Последњу улогу одиграла је у ТВ драми „Сеоба Срба”, 1994. године.

Comments


bottom of page