Преминуо глумац Мирко Бабић

Познати крагујевачки и српски глумац, дугогодишњи првак драме Књажевско-српског театра, Мирко Бабић, преминуо је у 73. години у Крагујевцу, након дуге и тешке болести.Са дипломом београдске Академије за позориште 1973. године, уместо престоничких сцена, Мирко Бабић је изабрао крагујевачку, са које су и пре њега у свет театра упловили највећи југословенски глумци.


"Сваки сусрет са Мирком је био искрен, леп, краткотрајно-дуготрајан и пун емоција", говорио је о Мирку његов колега, глумац Аљоша Вучковић.


Мирко Бабић је у својој богатој каријери остварио више од 100 позоришних улога, углавном на матичној сцени, као и у Београдском драмском позоришту, Атељеу 212, Народном позоришту у Београду, Народном позоришту у Нишу, Босанском народном позоришту у Зеници, Казалишту Вировитица, Битеф театру, Бетон Хала Театру, Покрајинском народном позоришту у Приштини, Српском народном позоришту у Новом Саду, Позоришту за децу у Крагујевцу и бројним другим независним продукцијама.


Добитник је многих признања. На филму и ТВ остварио је више од 50 улога, а највећу популарност стекао је улогом у дуговечној серији Радоша Бајића „Село гори а баба се чешља”.