top of page

Приштина: Осуђен Србин са Косова

Суд у Приштини је Србина Горана Ђокића осудио јуче на 12 година затвора због наводног кршења обичаја рата, што је Канцеларија за КиМ оценила као најфлагрантнији пример како се на такозваном Косову газе право и правда.


„Донета првостепена пресуда, која је неутемељена на доказима и исказима сведока, јер ни један очевидац није препознао Ђокића као извршиоца дела, показује пристрасност и острашћеност судских инстанци”, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Подсећа се да је тужилаштво у Приштини проширило оптужницу пет дана пре изрицања пресуде, што је процесно недопустиво, јер у току самог поступка није нађен ниједан доказ против оптуженог.„Због тога се другачије не може тумачити ова срамна пресуда, него као суђење нечијој етничкој припадности, испред права и правде”, каже се у саопштењу.

Након одласка међународних судија из Еулекса, како се наводи, суђења за злочине током рата на КиМ суде само локалне судије Албанци, који се не усуђују да доносе ослобађајуће пресуде против Срба, упркос свим доказима.

コメント


bottom of page