top of page

Проблем Мађарске са либералима у САД-у

Јавност у САД-у са великом пажњом прати дешавања у Мађарској, због чега би Мађари требало да буду поносни, каже Балаж Орбан, државни секретар у кабинету мађарског премијера.


„Током неколико протеклих месеци били смо у унакрсној ватри америчких расправа о унутрашњој политици, са доста наших пријатеља који су се залагали за мере које је мађарска влада предузела у протеклих 11 година“, рекао је Балаж Орбан на представљању публикације „Абецеда мађарског стратешког размишљања“.


Државни секретар је похвалио „интензиван дијалог и интензивну сарадњу“ двеју земаља: „Пре десет година нико од нас не би веровао да ће Мађарска постати тако интересантно и примерно место за конзервативне кругове у западној Европи и у иностранству. Америчке компаније су међу највећим послодавцима у Мађарској, а наша земља и САД су савезници и не видим проблеме у томе", рекао је Орбан.


Једини проблем, по њему, може настати из логике да, "када либерали управљају Америком, они мисле да свим земљама на свету треба да управљају либерали“. Мађарска влада, пак, сматра да такву одлуку треба да донесу мађарски бирачи, а тај став „генерише неку врсту политичког сукоба“, рекао је он.

Commenti


bottom of page