Провладин форум: Марш је порука Европи!

Mарш мира, који на мађарски национални празник 23. октобра организују провладине организације Форум грађанске уније (ЦОФ) и Фондација ЦОКА, показаће читавој Европи да мађарска влада ужива масовну подршку, рекао је руководилац ЦОФ-а Тамаш Фриц, у интервјуу Кошутовом радију.


Фриц је истакао да "никада није било веће потребе за оваквим окупљањем него сада": "Бриселске бирократе, Шорошева мрежа, глобалистичке и либералне снаге и финансијски кругови, припремају се за коначни обрачун како би након свргавања Орбанове владе могли да успоставе начин живота који Мађари одбацују. Стога морамо бранити традиционалне вредности, свој начин живота, своју националну независност, хришћанство и своју породичну политику и показати им да ће се Мађари одупрети притиску глобалних елита", поручио је Фриц.


Томас Сакиевиц, главни уредник пољског недељника "Газета пољска", рекао је да би хиљаде присталица мађарске владе могло да присуствује маршу следеће недеље, с обзиром на то да због ограничења услед коро навируса нису могли да учествују у овогодишњем обележавању државног празника 15. марта.


Он је рекао да је порука историјских годишњица да се Мађари и Пољаци непрестано боре за своју слободу: "Они су присиљени да то учине и данас", рекао је он, тврдећи да је слобода угрожена у Европи јер "најмоћније земље континента настоје да сруше демократију".