top of page

Руски дисконтни ланац стиже у Мађарску

Нови руски дисконтни ланац МЕРЕ, најавио је да ће ускоро почети рад у Мађарској. Намеравају да за три године отворе 200 својих продавница и остваре промет од 700 милиона евра у овој земљи.Руски малопродајни ланац МЕРЕ, у Русији познат као Светофор, основан је 2009. године и од тада је присутан у најмање 20 земаља, укључујући неколико европских држава, попут Румуније и Србије, преноси провладин портал Индекс.


У пословним круговима у Будимпешти наводи се да су потенцијални пословни партнери руског ланца примили допис у коме се каже: „Са задовољством најављујемо да ће европска мрежа супермаркета МЕРЕ сада бити доступна и у Мађарској". Како преноси мађарски портал Хасон, у писму стоји и да ће у Будимпешти и околини у наредној години бити отворено 20 продавница. У наредне три године планирају отварање 200 продавница у земљи, са годишњим прометом од 700 милиона евра.


Портал наводи да је МЕРЕ, попут Алдија или Лидла, такозвани "тврди" дисконтни ланац. То значи да своје производе нуди по изузетно сниженим ценама. Како су написали, њихове радње су „прилично спартанске“, јер своје производе купцима нуде у кутијама и на палетама. У имејлу обећавају да ће понудити цене 20% ниже од тржишног просека, захваљујући директној сарадњи са произвођачима, строгој контроли трошкова и минималним трговачким маржама.


Напомињу да углавном очекују купце који су породични људи са просечним и исподпросечним примањима, који планирају куповину и посећују продавницу 1-2 пута недељно. Асортиман производа у продавницама ће се састојати од око 1.500 артикала: хране, пића, индустријске робе и кућне хемије, укључујући и производе приватне робне марке.


Comments


bottom of page