top of page

Сајер у секс скандалу: Да, био сам тамо!

Updated: Dec 2, 2020

Политичар владајуће мађарске странке који је пре два дана дао оставку на место посланика у ЕУ парламенту jer се, како је тада објаснио, "уморио од политике", саопштио је да је био међу присутнима на кућној геј забави коју је у Бриселу прекинула полиција, због кршења правила уведених у циљу сузбијања корона вируса.


У својој данашњој изјави, 59-годишњи Јожеф Сајер, један од оснивача владајуће странке премијера Виктора Орбана, рекао је да тренутно сарађује са полицијом. Његова изјава односи се на приватну забаву одржану у Бриселу 27. новембра. Журку, која је у белгијским медијским извјештајима описана као “секс забава” прекинула је полиција, а наводно, у све су укључени још неки чланови Европског парламента и дипломате. Kако наводи Ројтерс, тужиоци су изјавили да је полиција задржала око 20 особа, које су пронашли у стану у центру Брисела.


У саопштењу полиције наводи се да је пролазник видо мушкарца како “бежи кроз канал” и да су му руке биле крваве. У изјави, у којој је наведени мушкарац касније идентификован као Сајер, наводи се да су повреде највероватније наступиле током бега. Такође се наводи да су у његовом ранцу “пронађене опојне дроге”, као и да је испраћен до куће где је, уз дипломатски пасош, утврђен његов идентитет.


Сајер у изјави наводи да му је полиција издала службено усмено упозорење, након што су га одвели кући, али да он није користио дроге и да нема никаквог сазнања о екстази таблети коју су пронашли у његовом ранцу. Додао је и да дубоко жали због кршења ограничења окупљања, која су уведена како би се спречило ширење корона вируса.


У Белгији је дозвољено окупљање највише четири особе у затвореном простору, а како наводе медији, на овој забави се налазило најмање 20 особа.


Сајер је од уласка Мађарске у Европску унију 2014. био члан Европског парламента. До 2019. године био је заменик председника Европске народне странке.

Comentários


bottom of page