top of page

Селаковић и Сијарто анализирали изборе

"Грађани и Србије и Мађарске на изборима 3. априла рекли су да су за мир и безбедност и показали пут којим желе да иду њихове државе. О пријатељству две земље говоре конкретни резултати и оне ће наставити сарадњу засновану на међусобном разумевању и подршци", поручио је данас у Сегедину шеф српске дипломатије Никола Селаковић на заједничкој конференцији за медије са својим мађарским колегом Петером Сијартом."У неизвесним и нимало лаким околностима у којима се налазимо, гласна спремност и подршка коју пружамо једни другима од кључне су важности, и зато ми је посебно драго што сусретом са министром Сијартом могу да допринесем наставку наше сарадње", истакао је Селаковић.


Шеф српске дипломатије захвалио је премијеру Орбану и министру Сијарту на доследној, активној и веома снажној подршци евроинтеграцијама Србије.


- Био сам присутан на много места у европским форумима где је најјачи глас Србији, и у корист наших евроинтеграција, био глас мог пријатеља Петера, односно Мађарске - рекао је Селаковић, додајући да такве речи и снажну подршку можете чути од истинских и правих пријатеља.


Селаковић је издвојио заједничку економско-трговинску сарадњу која је у претходној години износила две милијарде 290 милиона евра, а посебно указао да је, према подацима за прва два месеца ове године, била 839,7 милиона евра, чиме је, каже, Мађарска дошла на друго место као наш спољнотрговински партнер.


Сијарто је изразио задовољство што се са Селаковићем срео три дана након избора који су на исти дан одржани и у Мађарској и у Србији:


- У судбинском тренутку као што је овај добили смо историјске резултате како у Србији, тако и у Мађарској. У Мађарској су владајуће странке добиле рекордан број гласова, двотрећинску већину у парламенту. Рекордна је победа и председника Србије. Честитам председнику Вучићу који може да почне свој други мандат - рекао је он.

Comments


bottom of page