top of page

Сијарто: Рецесија у ЕУ погодује САД-у

Мађарски министар спољних послова Петер Сијарто оцењује да Сједињеним Америчким Државама користи рецесија у Европи. "Прелазак европске економије у рецесију је добра вест за америчку економију и изгледа да би Америка од тога могла да има користи", рекао је Сијарто мађарским новинарима.Према његовим речима, ситуација у Европи је "жалосна", јер "Европска комисија прилицно кочи" прилив инвестиција у земље чланице ЕУ. "Европска унија прави патетичне покушаје да укочи инвестиције у земље чланице. Инвестиције су једини начин да се избегне рецесија усред рата у Украјини и санкција Русији", рекао је Сијарто, пренела је агенција МТИ.

Он је додао да је Мађарска користила инвестиције као кључну економску ињекцију након пандемије короне и да су инвестиције неопходне да се одржи раст привреде. "Достизали смо рекорде претходних година, али смо могли да извучемо и више инвестиција да их Европска комисија није блокирала", рекао је.

Сијарто је истакао да Европска комисија блокира Мађарску да добије новац на који има право и да је чак спречава да користи свој новац да отвара нова радна места.

Comments


bottom of page