top of page

Сијарто у Подгорици: Подршка на путу ка ЕУ

Будимпешта ће, како је рекао мађарски министар у Подгорици, дати сву подршку хрватском предедавању Европској унији, како би пре јуна било отворено последње поглавље о приступању Црне Горе ЕУ.Министар спољних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто борави данас у посети Црној Гори. Он je у Подгорици уручиo пакет медицинске помоћи као подршку Мађарске Црнoj Гори у борби против епидемије вируса корона. Црногорском министру спољних послова Срђану Дармановићу уручио је пакет медицинске помоћи и опреме који се састоји од 50.000 хирушких маски и 2.500 заштитних одела, јављају мађарски медији.


"Мађарска има безбедносни, политички и економски интерес за бржи развој западног Балкана, будући да живимо у окружењу тог региона. Западни Балкан је важан трговински партнер Будимпеште и пријемчиво подручје за мађарске капиталне инвестиције. Осим тога, овај регион се налази на мигрантском путу, нагласио је Петер Сијарто на заједничкој конференцији за штампу са црногорским министром спољних послова Срђаном Дармановићем.

Петер Сијарто је додао да је у интересу Мађарске да земље заападног Балкана што пре уђу у Европску унију. Будимпешта ће, како је рекао, дати сву подршку хрватском предедавању Европској унији, како би пре јуна било отворено последње неотворено поглавље о приступању Црне Горе ЕУ.

Comments


bottom of page