top of page

Спреман и прошлогодишњи модел наставе

Школска година у Србији почеће 1. септембра, а уколико епидемиолошка ситуација буде тако диктирала ђаци ће кренути по моделу из прошле године, рекао је министар просвете Бранко Ружић.


Он је за Танјуг ТВ рекао да ће предшколске установе радити пуним капацитетом, а ђаци до 4. разреда похађаће наставу у школи подељени у две групе.


Основци од петог разреда у том случају ишли би у школу на наставу по моделу „дан за дан” и то у две групе. За средњошколце и гимназијалце настава би се одвијала „недељу за недељу” - наизменично у школи и онлајн.


„Дефинитивно смо спремни да школска година почне 1. септембра. Желимо да доведемо до тога да ипак ако се укаже прилика кренемо на регуларан начин, јер је то интерес ученика, просветних радника и родитеља”, рекао је министар, додавши да регуларан начин школовања зависи од вакцинације.


Ружић је навео да је добро што се до сада више од 50 одсто просветних радника вакцинисало и истакао да, иако није обавезујућа, вакцинација јесте цивилизацијска тековина у заштити здравља грађана.


Comments


bottom of page