top of page

Србија атрактивна туристима из Кине

Србија је, према оцени кинеског туристичког магазина „Витрип”, једна од најпопуларнијих прекоморских дестинација, саопштила је Туристичка организација Србије.


Признање по коме се Србија препоручује путницима које интересују садржаји из културе, као и уживање у животу, додељено је ове недеље на званичној церемонији у Кини пред неколико стотина учесника из света туризма. Србија се на тај начин нашла у друштву Тајланда, Фиџија, Тахитија, Филипина, Турске, Малезије, Јапана... Све те дестинације, према оцени овог престижног магазина, потврђују гесло „Витрипа” да путовања чине свет другачијим.


Оваква признања наговештај су да ће Србија, по завршетку кризе изазване вирусом ковид 19, поново моћи да рачуна на велико интересовање туриста из Кине. Србија је и пре појаве корона вируса била међу 10 најтраженијих дестинација код туриста са овог, за Србију, изузетно значајног емитовног тржишта. То се, између осталог, показало и у броју кинеских туриста који су пре пандемије били први по броју долазака, наведено је у саопштењу.

Comments


bottom of page