top of page

Стигли нови радари за мађарску војску

Сви ратови почињу као резултат људских одлука, рекао је мађарски министар одбране на приморедаји нових радара за противваздушну одбрану Оружаних снага у Веспрему, у западној Мађарској. „Времена су тешка, Европа се данас спрема за рат“, рекао је Кристоф Салај-Бобровнички.Министар је констатовао да све више западноевропских лидера износи идеје о корацима које је потребно предузети за наставак рата у Украјини и количини муниције и оружја које треба послати. Све више је предлога за слање војника, додао је он.


"У почетку је било речи само о слању шлемова у Украјину, а затим су уследили артиљеријски системи, муниција, борбена возила и борбени авиони. Сада се разговара о томе која држава чланица НАТО-а или Европске уније ће послати трупе у мисије обуке на територију Украјине. Интерес Мађарске и Европе је да се овај процес заустави, а за то је потребна снага, како на изборима, тако и од стране војске", рекао је он и додао да је влада убрзала модернизацију војске.


Салај-Бобровницки је рекао да ће мађарске оружане снаге и њихова противваздушна одбрана добити појачање „што је испробано и тестирано“ у борбеним условима у Израелу. Мултифункционални 3Д радарски системи, заједно са норвешким системима противваздушне одбране НАСАМС и четири додатна борбена авиона Грипен које је недавно купила Мађарска, као и другом опремом, „чиниће штит који гарантује безбедност мађарског народа“, рекао је министар.


Пиетро Мазеи, извршни директор фирме "Реинметал Канада", похвалио је партнерство између одбрамбене индустрије и мађарске владе. Он је рекао да је Реинметал успео да успостави базу за монтажу, интеграцију и тестирање у Мађарској, што је резултирало испорученом опремом.


Мазеи је захвалио Оружаним снагама што не само да су посветиле време учењу о новој технологији, већ су је и интегрисале у своје свакодневне операције. Према материјалу за штампу који је дистрибуиран на овом догађају, мултифункционални радар ЕЛМ-2084 је способан да подржи праћење ваздушног простора и пресретање пројектила или операције артиљеријске противваздушне одбране.

コメント


bottom of page