top of page

Сусрет Орбана и Путина следећег месеца

Шеф мађарске дипломатије Петер Сијарто најавио је да ће се премијер Виктор Орбан почетком фебруара састати са руским председником Владимиром Путином, додајући да су у току припреме за њихове разговоре.


Минула 2021. година била је најбоља од свих до садашњих, када је реч о мађарско-руској сарадњи, навео је мађарски министар спољних послова и трговине Петер Сијарто у својој објави на Фејсбуку.


„Ово је за нас солидна основа да направимо даље важне помаке следеће године“, рекао је Петер Сијарто у поруци објављеној за време његовог званичног боравка у Москви.


Сијарто је најавио да ће се премијер Виктор Орбан почетком фебруара састати са председником Владимиром Путином, додајући да су у току припреме за њихове разговоре. Мађарска би следеће године желела да види „даљи напредак у билатералним односима“, написао је министар и при том споменуо изградњу нових блокова нуклеарне електране "Пакш", покретање производње Спутњик вакцина у Мађарској, финализацију заједничких пројеката истраживања свемира, повећање улагања мађарског "Захоња" у железнички саобраћај исток-запад и јачање мађарског пољопривредног извоза у Русију.

Comments


bottom of page