top of page

Упад у Скупштину, сукоби и сузавац

Више хиљада грађана окупило се синоћ на платоу испред Народне скупштине Србије, како би изразили незадовољство због саопштења председника Александра Вучића о поновном увођењу полицијског часа од петка и другим мерама, услед повећаног броја оболелих од вируса корона. Нешто пре поноћи дошло је до скоба са полицијом, која је реаговала применом физичке принуде и бацањем сузавца.Демонстранти и полиција у центру Београда поново су се, након неуспелог покушаја окупљених да заузму Скуптину Срије, сукобили око 23.30, а полиција је бацила сузавац. Kако јавља репортер агенције Бета, након краћег затишја демонстранти су бацали каменице и бакље ка полицији и отели јој неколико штитова, после чега је уследило пуштање веће количине сузавца.


Након тога, део демонстраната кренуо је ка Kосовској улици, где се налази други улаз у Скупштину Србије, а један део је кренуо да се разилази. Демонстранти испред Скупштине Србије су се нешто пре 23 часа поново накратко сукобили са жандармеријом која је поставила кордон на горњем делу степеништа испед улаза у зграду.


Простор испред Скупштине пун је полиције, која је груписана на степеништу, а демонстранти су се разишли након што је полиција бацила више сузаваца. Пре тога полиција је користила бибер спреј и подигла пендреке, после последњег покушаја да се продре до врата Скупштине Србије. Демонстранти су се повукли у Пионирски парк и на потез око Улице кнеза Милоша. Међу демонстрантима има повређених са окрвављеним главама, јавља Бета.Comments


bottom of page