top of page

Фидес: Левица ради против мађарске нације

Владајућа мађарска странка очекује одговоре од левичарских опозиционих партија на питања у вези са њиховим напорима „да спрече Мађарску да приступи фондовима ЕУ на које има право“, каже директор за комуникације Фидеса.„Лидер доларске левице два пута се изрекао да су напорно радили да спрече исплату ЕУ средстава Мађарској“, рекао је Иштван Холик на конференцији за новинаре, осврћући се на недавне примедбе Ференца Ђурчања, лидера Демократске коалиције.


Холик је истакао да су изјаве шефа ДК доказ да се „против Мађарске води политички лов на вештице“. Додаје да је Ђурчањ признао да је учествовао у „политичкој уцени“ са циљем да ослаби конзервативну владу, пише МТИ.


Тамаш Дајч, лидер Фидесове посланичке групе у ЕП-у, рекао је на истој конференцији за новинаре да је „вођење разговора са доларском левицом о питању средстава отворено кршење основних закона о непристрасности, од стране Европске комисије". Назвао је „срамним“ то што су се мађарски левичарски политичари окренули против сопствене нације да би ојачали своје политичке изгледе.


Дајч је рекао да Фидес жели да зна, у светлу Ђурчанијевих примедби, зашто левичарске странке нису рекле истину о својим акцијама у вези са фондовима ЕУ, пошто су њихови представници учествовали у политичким консултацијама одржаним иза затворених врата и да ли је био „демократски потез ДК да трчи у Брисел и изврши политички притисак на Мађарску само годину дана након што су мађарски бирачи на изборима изразили став да не желе ту странку у влади“.

Commenti


bottom of page