Фидес: Припремају већ написану пресуду

После јасне и недвосмислене одлуке коју су Мађари донели на парламентарним изборима 3. априла, крајње је време да се покаже поштовање и престану оптужбе на рачун наше земље, рекао је ЕУ посланик владајућег Фидеса Балаж Хидвеги, реагујући на недавни извештај о Мађарској.Хидвеги је на Фејсбуку рекао да је за ову недељу заказан састанак тела Европског парламента за грађанске слободе, правосуђе и унутрашње послове (ЛИБЕ) и да је „извештај који осуђује Мађарску поново на дневном реду“. Након критичких написа известилаца Руија Тавареса и Џудит Саргентини у прошлости, нови извештај је саставила Гвендолин Делбос Корфилд, која је посетила Мађарску пре неколико месеци, као челница комитета ЛИБЕ, додао је он.


Хидвеги, који је заменик шефа у ЛИБЕ-у, рекао је да је Корфилдова припремила „унапред написану пресуду“ и консултовала организације повезане са америчким финансијером Џорџом Шорошем.


"На априлским изборима, међутим, Мађари су недвосмислено одбацили ове лажи, одбацили су ароганцију и стална предавања Брисела“, рекао је Хидвеги.