top of page

Фидес: У Бриселу не знају шта им је посао

Владајући савез Фидеса и демохришћана одржаће састанак својих посланика у Естергому, на северу Мађарске следеће среде и четвртка, на почетку јесењег заседања парламента, најавио је шеф посланичке групе Фидеса. „Бриселска елита је донела веома лоше одлуке у протеклом периоду“, рекао је Мате Кочиш у својој објави на Фејсбуку.„Администрација у Бриселу угрожава безбедност Европе својим проратним ставом, њене погрешне санкције су покренуле енергетску кризу и економско успоравање, због чега је потребна промена на изборима за Европски парламент следеће године. Уместо проратног бриселског руководства, ми желимо вођство које је за мир, и они морају бити спречени да ослабе европску економију својим погрешним санкцијама. Мир се мора створити на европским границама и морамо изградити успешну европску економију која сарађује са свим економским регионима света“, саопштио је Кочиш.


По њему, посао бриселског руководства није да „форсира родну пропаганду и миграцију“, већ да представља европски народ. Кочиш је позвао на заштиту заједничких граница и породица и на елиминисање „двоструких стандарда Брисела“.


Промене у Бриселу не могу се десити без јаког и успешног десничарског крила, каже он, наглашавајући потребу да мађарске владајуће странке сарађују са снагама које желе промене у Европи.


У међувремену, политичари домаће левице „финансирани из иностранства” морају бити поражени, а суверенитет земље заштићен, рекао је Кочиш.

bottom of page