top of page

Фидес: Шоу Ђурчањ се наставља

Фидес је на победу Петера Марки-Заија на опозиционим предизборима у Мађарској најпре реаговао објављивањем једног од многобројних видео-клипова којима се на интернету на карикатуралан начин представља намера опозиције да преузме власт на изборима, а нешто касније огласили су се и поједини функционери владајуће странке.


Вођа посланичке групе Фидеса Мате Кочиш реаговао је речима да "пакт Ђурчањ - Марки Заи сада ступа на снагу", како је написао на Фејсбуку. Објаснио је како "левица жели само власт, што је условљено договором између кандидата за премијера и лидера највеће левичарске странке". По његовом мишљењу, изјава Марки-Заија јасно ставља до знања да ће се Ференц Ђурчањ преко њега вратити на власт, "па ситуација остаје непромењена".


„Друга епизода шоу програма је завршена, а било је свега, баш као на вашару. Карачоњ је одустао, Марки-Заи је ушао, али најважније је да се шоу мора наставити”, написао је Кочиш.


По њему, "најзабавнији део нове шоу-емисије је то што левица, преко Петера Марки-Заија, сада жели да тражи и гласове деснице како би преузела власт: "Пошто није било довољно левичарских гласача, одлучли су да Марки-Заија лажно представе као десничара", пише Кочиш.


Занимљиво је да је све до сада Фидес истицао како је Гергељ Карачоњ кандидат бившег премијера и вође ДК-а Ференца Ђурчања и да је резултат је унапред одређен, при чему "конзервативни Марки-Заи нема шансе". Такође је интересантно и да према том виђењу, Ђурчањев прави кандидат није била његова супруга, Клара Добрев, која се такође кандидовала за премијерску позицију.

Comments


bottom of page