top of page

Хоргош: Миграната нема, грађани одахнули

У Хоргошу, насељу у непосредној близини границе с Мађарском, у коме је недавно дошло до оружаног обрачуна миграната, грађани се поново осећају мирно и безбедно, кажу у тамошњој Месној заједници.


Од 25. новембра, када је дошло до оружаног сукоба између две групе миграната, након чега је приведено њих око 800, у Хоргошу је без престанка присутна жандармерија. Миграната нема, а грађани се осећају мирно и безбедно, јавља РТВ. У том месту се сада, тек ретко и само накратко, нађу мигранти које, након покушаја илегалног преласка границе, ту врате надлежни органи Мађарске, али их спремно дочекују српска полиција и жандармерија које брину о безбедности грађана.

"Жандармерија, специјалне јединице полиције – сви су ту, на терену. Од како се десио инцидент у коме су мигранти пуцали једни на друге, жандармерија стално бдије над безбедношћу грађана. Чим се појаве, одмах их приведу и одвезу из Хоргоша”, каже Фадил Пуљаи, члан Савета за безбедност МЗ Хоргош. Ретки су и таксисти који довозе мигранте у Хоргош јер се против таквих воде поступци и одузимају им се возила.


И Золтан Тот, председник Савета МЗ Хоргош потврђује да мигранти више не ремете нормалан живот и свакодневицу житеља Хоргоша: "Сад страха нема. То се види по томе што становници несметано обављају своје послове. Иду у шетњу и поподне и увече, када падне мрак. Деца су безбедна и иду у вртиће и школе. Сада је мирно и безбедно за све”, тврди Тот. И око 620 житеља Хоргоша који су половином новембра потписали петицију, тражећи активно присуство полиције на улицама овог места, кажу да се сада осећају безбедно, пише РТВ на свом порталу.

Comentarios


bottom of page