top of page

Хоће ли се Пресман вратити са санкцијама

Мађарски медији верују да ће се амерички амбасадор, који је хитно отпутовао у САД, вратити са новим санкцијама против Мађарске, јер се, како подсећају, управо то догодило након његове претходне, такође хитне посете Вашингтону.Амерички амбасадор у Мађарској Дејвид Пресман отпутовао је у Вашингтон, како би се консултовао са високим званичницима америчке владе о даљим билатералним односима САД и Мађарске. Реч је о званичницима у Белој кући и Стејт департменту, као и о лидерима Конгреса, пише на званичном сајту Амбасаде САД у Будимпешти.


„Током посете Вашингтону, имао сам плодне разговоре са председником Поткомитета за европске послове Томом Кином и вишим чланом опозиционог Комитета за спољне послове Представничког дома Билом Китингом", написао је на Фејсбуку амерички амбасадор.


После Пресманове претходне посете Вашингтону, САД су најавиле пакет санкција Мађарској, подсећа Индекс. Он је последњи пут био у Вашингтону у марту ове године, а након повратка је најавио америчке санкције против Руске међународне инвестиционе банке са седиштем у Будимпешти и њеног мађарског потпредседника Имреа Ласлоцког. Након тога, америчка влада је увела рестрикције у вези са визама за мађарске грађане рођене у иностранству.

Comments


bottom of page