top of page

Ђерлек: Ускоро пик трећег таласа

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек каже да се ближи пик трећег таласа који ће, по његовом мишљењу, доћи од 15. до 25. децембра, те да ће се затим ситуација у Београду полако стабилизовати. То, међутим, не значи да ће тако бити и у другим деловима Србије.


Мирсад Ђерлек је на конференцији за новинаре Кризног штаба за сузбијање ширења епидемије ковида 19 рекао да се колективни имунитет може постићи само имунизацијом. Масовна вакцинација ће почети у првом кварталу 2021. године. Тренутна прокуженост је око 20 одсто.


„Фајзер је јуче послао документацију”, рекао је Ђерлек и додао да ће се она добро проучити. Навео је да се надају да ће 300.000 до 350.000 доза вакцине доћи до марта 2021. године, јавља Бета.


Коментаришући наводе чланова Кризног штаба епидемиолога Предрага Кона и Бранислава Тиодоровића да се с мерама закаснило, Ђерлек је одговорио да у Кризном штабу свако има право да изнесе своје мишљење, али да се одлука доноси на основу гласања свих чланова и да он не дели њихово мишљење.


Ђерлек је рекао да се ближи пик трећег таласа који ће, по његовом мишљењу, доћи од 15. до 25. децембра, те да ће се затим ситуација у Београду полако стабилизовати.

То, међутим, не значи да ће тако бити и у другим деловима Србије.


Што се тиче нових мера, како је казао, није добро доносити их ако се оне не поштују, а њихов главни циљ је да се успостави што боља контрола над спровођењем.

Comentários


bottom of page