top of page

AutoWallis се шири по региону

Мађарска аутомобилска компанија AutoWallis наставила је да повећава своје присуство у региону недавном куповином фирме Avto Aktiv и с њом повезаних некретнина.


Avto Aktiv ради 20 година на словеначком тржишту, а у својим радионицама сервисира возила БМW, МИНИ, Јагуар, Ланд Ровер, Тоyота и Сузуки у пет градова – Kопер, Kрањ, Љубљана, Нова Горица и Трзин. Kомпанија је уједно је и ексклузивни продавач возила Јагуар, Ланд ровер и МИНИ.


Први човек AutoWallisа, Габор Ормоси рекао је да та компанија такође проучава преостале могућности за ширење пословања у Словенији и у другим земљама. Према подацима пословног асистента Bizi.si, Avto Aktiv је лани остварио 51 милион евра прихода и 8,2 милиона евра добити.


Мађарски AutoWallis на словеначко је тржиште ушао прошле године, када је преузео највећег заступника БМW-а у Словенији, А-Цосмос, као и марку Опел, а у регионује прошле године довршио стицање увозничких права за Опел у Мађарској, Босни и Херцеговини, Хрватској и Словенији, стекао заступништво Опела и KИА-е у Мађарској те почео дистрибуцију модела Јагуар и Ланд Ровер у Мађарској.

Comments


bottom of page