top of page

BYD гради фабрику аутомобила у Мађарској

Kинески BYD је на путу да постане један од највећих светских произвођача електричних аутомобила. Да би додатно задовољио потражњу на европском тржишту, изградиће и фабрику у Европи. Сада је јасно да ће фабрика бити у Мађарској, пише Франкфуртер алгемајнецајтунг.Влада у Мађарској за сада одбија да коментаришу ову вест док је BYD саопштио да неће званично објавити планове за европски производни погон до краја ове године.


BYD већ производи електричне аутобусе у тој земљи, који жели да се прошири и на производњу аутомобила у Европи. Разлог је богато тржиште, а и чињеница да Европска унија разматра увођење увозних тарифа за аутомобиле произведене у Kини. С европском фабриком, BYD би обезбедио ослобађање од додатних финансијских намета, односно био би конкурентнији са својим возилима.


BYD је иначе господар кинеског тржишта и продаје далеко више електричних аутомобила од Тесле. У првој половини године, био је највећи произвођач плуг-ин хибрида на свету и други највећи произвођач електричних аутомобила, иза Тесле.

Comments


bottom of page