top of page

MÁV продаје карте без физичког контакта

Мађарска државна железница MÁV одлучила је да поједностављењем поступка куповине карата прилагоди своје услуге тренутним очекивањима и потребама путника, у ситуацији када епидемија корона вируса угрожава њихово здравље.



Компанија MÁV је током протеклих година велики нагласак стављала на модернизацију својих платформи за куповину карата: уведена је апликација и за Андроид и iOS, која се стално ажурира, кажу у Мађарској државној железници. Штавише, већ је могуће сачувати и приказати карте и пропуснице уз помоћ е-идентификације. Ако се карта купује путем интернета, она се може приказати у ПДФ формату на телефону корисника, приликом прегледа карата. Ако путник у воз уђе на станици на којој нема могућности за куповину карата, њу може купити својом кредитном картицом, код контролора у самом возу. Ова решења су постала посебно важна у тренутном ванредном стању, уведеном због пандемије корона вируса, јер омогућавају куповину карата и сигурно путовање без физичког контакта.


Следећи корак у процесу модернизације MÁV-а у овој години биће обнова система за куповину карата на веб локацији, који је уведен 2008. године. После опције за овакву куповину карата у домаћем саобраћају, путници ће моћи да на овај начин долазе и до међународних карата, већ крајем ове године, поручују из железнице.


Према статистици, усмеравање путника на дигиталне платформе је исплативо за MÁV, јер је за годину дана број продатих карата путем апликације повећан за 3,7 милиона и достигао је 4,6 милиона продатих карата годишње. Регистрованих корисника већ има скоро 300.000 .


Избегавање директног контакта вероватно ће остати циљ и у будућности, а питање контроле карата неће представљати проблем, јер контролори свој посао обављају мобилним уређајима. На овај начин могу се продавати карте и контролисати целокупна услужна делатност јавног превоза, електронским путем, и без икаквог физичког контакта. Куповина карата за MÁV, HÉV, GySEV, BKK и Volánbusz путем интернета, из перспективе здравствене заштите значи сигурније путовање, поручују из MÁV-а.

bottom of page