top of page

Wizz Air под истрагом владине канцеларије

Нискотарифна авио-компанија Wizz Air суочава се са истрагом због бројних притужби путника. Конкурент ове компаније, Ryanair, већ је кажњен високом новчаном казном.



Владина канцеларија покренута је истрагу ради заштите потрошача, против компаније Wizz Air Hungary Zrt, саопштило је Министарство правде. Како се наводи у саопштењу министарства, у последње време је повећан број притужби које су потрошачи поднели органу за њихову заштиту против авио-компаније, а неколико таквих случајева је добило значајну медијску пажњу.


Путници су се жалили да Wizz Air није пружио информације и помоћ у случају кашњења и отказивања летова, није обезбедио смештај и поновну резервацију (што је изазвало додатне трошкове путника), није одговорио на жалбе потрошача у року од тридесет дана, а осим тога фирма користи кол центар на начин којим се крше закон и права мађарских потрошача.


Циљ истраге је, како се наводи, да идентификује, прекине и санкционише свако могуће понашање које крши споменута права. Почетком августа покренут је поступак заштите потрошача против друге нискотарифне авио-компаније, Ryanair-а, што је резултирало новчаном казном од 300 милиона форинти.

bottom of page