top of page

Адер: Солидарност уместо празновања

"Не тако давно, у новогодишњој ноћи, пожелели смо једни другима све најбоље у 2020. години, не слутећи шта ће нас у пролеће задесити. Уместо испуњења жеља стигли су страх, неизвесност, пад производње, ограничене слободе, па и личне трагедије", рекао је председник Мађарске Јанош Адер поводом предстојећег Ускрса.



Председник Мађарске Јанош Адер изјавио је данас у Будимпешти да ови ускршњи празници не би требало да прођу у заједничком слављу, већ више у пружању помоћи другима, у солидарности, добрим жељама и стрпљењу.


"Ускрс се годинама, деценијама, генерацијама обележава у празничној атмосфери, али овај садашњи мора да буде другачији. Не можемо да славимо у породици и широј заједници као до сада, морамо следити мере и препоруке владе и лекара, јер се ради о спасавању живота", додао је Адер у обраћању јавности поводом Великог петка по Грегоријанском календару. Према његовим речима обавеза свих појединаца, верника и атеиста, јесте да учини све што може да овај свет буде лепши, бољи, људскији, привлачнији за живот. Адер се у том контексту посебно захвалио лекарима и другим здравственим радницима, који се у ово време пандемије налазе на првој линији фронта у борби против коронавируса и позвао грађане да им својим понашањем у томе помогну.

"Не тако давно, у новогодишњој ноћи, пожелели смо једни другима све најбоље у 2020. години, не слутећи шта ће нас у пролеће задесити. Уместо испуњења жеља стигли су страх, неизвесност, пад производње, ограничене слободе, па и личне трагедије", рекао је Адер.

Мађарски председник је уверен да ће од овог пролећа у читавом свету почети ново рачунање времена, јер више ништа неће бити као пре.

bottom of page