top of page

Без детаља о разговорима Сијарта и Малог

Министарство финансија Србије саопштило je да се министар Синиша Мали, "у својству изасланика председника Републике Србије Александра Вучића, састао данас у Београду са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, изаслаником председника Владе Мађарске Виктора Орбана". Међутим, веома уопштени извештај који се појавио на сајту министарства не пружа информације о чему су министри конкретно разговарали.



У саопштњу се наводи да су двојица министара "у својству изасланика наставили разговоре које су председник Републике Србије Александар Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан имали у Будимпешти и у Београду у претходних неколико недеља".


Додаје се да су разговарали о "ситуацији након завршетка пандемије вируса корона и о сарадњи између Србије и Мађарске у погледу економије". На састанку је, каже се даље у саопштењу, "закључено да и Србија и Мађарска интензивно раде на плановима за отклањање економских последица пандемије, као и да је заједничка борба европских земаља неопходна да би се што лакше превазишли изазови са којима се суочава цео свет".

Сагласили су се, каже се на крају, "да ће само удружена борба против ове пошасти, успети да после завршетка пандемије додатно оснажи и Србију и Мађарску". Министри су поручили да ће се "заједничким радом и одлучним мерама ће превазићи потешкоће, посебно у економском смислу".

bottom of page