top of page

Бенко: Број војника већи за 15% од 2016.

Мађарска не може бити јака без снажне војске, рекао је министар одбране Тибор Бенко на отварању годишњег Међународног сајма авиона и војне изложбе у Кечкемету.


„Владин програм развоја војске омогућава нам да живимо у миру, миру и безбедности“, рекао је Бенко, напоменувши да је Мађарска војска током пандемије непрекидно подржавала напоре читаве државе у заштити од короне.


Бенко је похвалио трупе које служе у мисијама у Авганистану, рекавши да су "протекли дани показали на шта су мађарски војници способни када се препусте сами себи".


Што се тиче оружаних снага, министар одбране је рекао да је број војника порастао за 15 одсто од 2016. године, са тренутно више од 11.000 резервиста добровољаца.


Генерал-мајор Ромулус Русин-Сенди, начелник Генераштаба, захвалио се свим посетиоцима Сајма авиона, рекавши да национална свест и подршка „вреде више од било које плате“, а такође је захвалио и влади на подршци.


Догађају су, између осталих званичника, присуствовали и шведски министар одбране Петер Хултквист и Гаспар Марот, владин комесар за развој одбране.



bottom of page