top of page

Београд без авиона Монтенегро ерлајнса

Авионима црногорског авио-превозника Монтенегро ерлајнс ускраћена је дозвола за слетање на београдски аеродром „Никола Тесла”, одлучио је Директорат цивилног ваздухопловства.



Као што је познато, Влада у Подгорици је почетком недеље саопштила да је одлучила да од 1. јуна отвори границе са низом земаља, али су оне остале затворене за Србију и Републику Српску. Међутим, Монтенегро ерлајнс је истовремено најавио да се спрема за обнављање комерцијалних летова, а да ће први летови бити ка Београду.


Директорат цивилног ваздухопловства је, међутим, одлучио да ускрати дозволе црногорском авио-превознику, а у образложењу одлуке, како пишу београдски медији, наведено је да је одлуком владе у Подгорици нарушен принцип реципроцитета у кретању путника између две државе. То, како се наводи, непосредно утиче на реципроцитет у обављању редовног авио-превоза из члана 13. став 1. Правилника о издавању одобрења страном авио-превознику за обављање међународног јавног авио-превоза са Републиком Србијом, и то на штету авио-превозника регистрованих у Србији.


Подгоричке „Вијести” су објавиле, позивајући се на неименоване изворе, из извршне власти и националног авио-превозника, да су упознати са одлуком српског Директората, преноси Танјуг.

bottom of page