top of page

Болница у Батајници спремна за четврти талас

Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукићевић каже да број заражених корона вирусом „драстично расте” и да је у тој болници смештено 150 пацијената. Према њеним речима, у тој болници је пре седам дана било 50 пацијената.


Татјана Аџић Вукићевић

Татјана Аџић Вукићевић је навела да је интензивна нега број 1 пуна и да се у њој налази 25 људи, од којих је 15 интубирано.


„То јако брине, отворли смо и јединицу интензивног лечења број 2, сутра ујутро стартује полуинтензивна јединица лечења број 6, а у понедељак број 8 и број 9. Око 90 одсто пацијената је на разним видовима кисеоничке потпоре. Тренутно је међу њима између 70 и 80 одсто мушкараца, и то највећи број старости између 40 и 50 година, који нису вакцинисани. Најмлађи пацијент је девојка (24) која се опоравља и у суботу иде кући, али смо малопре примили младог човека (27), кога су нам упутиле колеге из Петровца на Млави”, рекла је она.


Нагласила је да је ковид болница у Батајници спремна за четврти талас и да се, како је нагласила, спрема и за најгори сценарио. Према њеним речима, пре шест седмица у тој болници је било 35 пацијената, а три у јединици интензивне неге. Она је подсетила и да су надлежни безброј пута апеловали да се поштују епидемијске мере и на грађане да се вакцинишу. Рекла је и да у ковид болници у Батајници има здравствених радника који, нажалост, нису вакцинисани.


„То не могу да прихватим и здушно ћу се борити да од првог септембра не долазе у болницу и буду распоређени на друга места”, рекла је Татјана Аџић Вукићевић.

Говорећи о пацијентима који нису вакцинисани, она је навела да сада сви кажу да ће примити вакцину када дођу кући: „Објашњење зашто нису вакцинисати немају, али, како кажу, сигурно је да ће се после ковид болнице вакцинисати”, рекла је др Вукићевић.

bottom of page