top of page

Бољи дани за аеродром у Будимпешти

Број путника на Међународном аеродрому "Франц Лист" у Будимпешти континуирано расте. Управа је саопштила да је у јулу око 300.000 људи користило аеродромске услуге и да се очекује да тај број у августу буде знатно већи.



Директорка за комуникације будимпештанског аеродрома Каталин Валентини, рекла је у разговору за Радио Кошут да је саобраћај на аеродрому практично био заустављен као последица епидемије корона вируса, па је тако број путника у априлу био мањи од 10.000.


"Међутим, путовање авионом је здравствено безбедно и пораст броја путника показује да се поверење људи враћа. На аеродрому је уведено неколико нових безбедносних мера, укључујући постављање баријера од плексигласа и издвојен простор за путнике који долазе из тзв. ризичних земаља, класификованих као зелене, жуте и црвене", рекла је она.


Каталин Валентини напомиње да постоји могућност споријег уласка путника и стварања редова, уколико на аеродром у кратком временском периоду слети неколико авиона из ризичних земаља. Међутим, особље на аеродрому је добро припремљено да се избори и са оваквим ситуацијама, додала је она.

bottom of page