top of page

Број заражених близу четвороцифреног

Updated: Sep 13, 2020

Оперативно тело за борбу против вируса корона саопштило је да је у Мађарској данас забележено 916 нових случајева заразе корона вирусом, што је највише од почетка пандемије.


Иако расте број заражених, од ковида-19 у Мађарској умире релативно мало људи. У протекла 24 сата умрла су два старија пацијента с хроничним болестима, повезаних са вирусом. Тренутно је у Мађарској заражено више од 7000 људи. Тачније, владин штаб за борбу против корона вируса објавио је да су тренутно у земљи 7134 активна случаја.

Премијер Виктор Орбан, који је данас присуствовао састанку штаба, рекао је да школе остају отворене и да живот мора да се настави: “Здравствени систем је спреман да управља новим таласом пандемије, уз више од 10 хиљада слободних кревета”, рекао је, додајући да грађани морају да поштују правила за сузбијање пандемије, као што је обавезно ношење маски. у јавном превозу.


“Од 1. октобра такође ћемо увести обавезно мерење температуре на улазу у школе. Мађарска мора да заштити грађане, укључујући најугроженије, односно старије, али економија не сме да се угаси", поновио је Орбан.

Од почетка пандемије корона вирус је потврђен код 11.825 Мађара, а умрле су 633 особе.

bottom of page