top of page

Будимпешта: За Суботицу 8.000 маски

Влада у Будимпешти доставила је 8.000 заштитних маски суботичкој Градској управи, које су допремљене посредством хуманитарне организације Суботичке бискупије „Kаритас“.


"Kао што је познато, све службе локалне самоуправе раде по редовном радном времену и запослени на свом радном месту извршавају своје радне задатке, а све у циљу несметаног функционисања управе и ажурног удовољавања потребама грађана. Kако бисмо испоштовали епидемиолошке мере и сачували здравље наших запослених и странки са којима свакодневно комуницирамо заштитна маска је једна од потрепштина која је увек добродошла", рекао је Балинт Пастор, председник градске Скупштине поводом ове испоруке.


Према његовим речима, одговорност према себи и другима у овој ванредној здравственој ситуацији је огромна: "Зато и овим путем захваљујемо Влади Мађарске која нам је изашла у сусрет и на овај начин допринела несметаном раду локалних органа".


Пастор истиче да је донација наставак добре сарадње коју Градска управа има са организацијом "Kаритас" и да је управо то леп пример сарадње када цивилна организација пружа подршку органима власти, у овом случају локалној самоуправи.

bottom of page