top of page

Варга: Уживају док нас представљају као црне овце

"Све више људи види Мађарску као пример који треба следити, а идеје наше земље о изградњи Европе добијају на снази", рекла је министарка правде Јудит Варга уочи међународног форума у Алпбаху, у централној Аустрији.


"Иако међународни медији и одређени политичари уживају у представљању Мађарске као црне овце Европе, земља је редовни гост Европског форума у ​​Алпбаху", саопштила је министарка Варга у свом посту на енглеском језику, на Фејсбуку.


Она је истакла да је, "упркос настојањима неких да искључе Мађарску са овог догађаја, она жива и здрава и нема ни назнака о искључењу". Каже да су многи знатижељни у погледу перспективе и решења Мађарске, додајући да њену владу "све више људи сматра примером" и прихвата њене савете о томе како изградити Европу.


Варга је истакла да ће имати разговоре са потпредседницом Европске комисије Дубравком Шуицом и учествовати у панел дискусији о изазовима са којима се Европа суочава, на позив Каролине Едтштадлер, савезне министарке Аустрије за Европску унију.


Друге теме на форуму укључују миграције, климатске промјене, опоравак након ковида и текућу конференцију о будућности Европе, рекла је она и додала да Мађарска остаје посвећена Европи и ЕУ и да "желимо да изградимо ову заједницу уместо уништавања јединства вештачким идеолошким расправама".

bottom of page