top of page

Ватерполисти Звезде изгубили од OSC-a

Београдски црвено-бели показали су се као немоћни против будимпештанског OSC-a у другом колу Лиге шампиона. Повремено је тињала нада, али Мађари су готово рутински однели бодове из главног града Србије – 8:11.



Почетак сезоне је био сјајан, уз епску атмосферу у Београду када се крчио пут ка Лиги шампиона. Али игра ватерполиста Црвене звезде у последње време има елементе силазне путање. На пораз од Партизана у домаћем такмичењу, накалеммио се нови неуспех, први у овогодишњем издању ЛЕН Лиге шампиона. Један од најбољих мађарских тимова OSC био је превелики залогај за црвено-беле, било је то видљиво још током прве четвртине. Повремено је тињала нада, али Мађари су готово рутински однели бодове из главног града Србије – 8:11.


Kрварила је Црвена звезда у већем делу вечерашњег дуела. Деловало је у једном тренутку да се гол мађарског тима смањио, и да просто момци у црвено-белим капицама не могу да пронађу пут до мреже. Имао је заслуге за то сјајни голман Мартон Леваи који је у једном монету имао скоро 70 посто успешних интервенција.


Међутим, Звезда није била у расположењу, нити је могла физички да парира екипи која има претензије да се домогне фајнал-ејта. ОСЦ је показао снагу већ у првој четвртини, када је Леваи спустио ролетну и није дозволио домаћем тиму да постигне гол. Са два гола вишка у џепу Мађари су играли врло сигурно. И што је у оваквим мечевима врло битно – много разноврсније.


Знали су гости да продају и контру Црвеној звезди, као када је поентирао искусни капитен Балаж Хараи. Звезда је дуго држала два гола заостака, али је све постало јасно током треће деонице. Тада су Мађари појачали ритам и деловали су много свежије од Звездиних ватерполиста. Није могао да се истакне ни врло добри голман црвено-белих Мишовић.


Звезда је после три четвртине дала само четири гола. Јасно је било после свега виђеног да један од најбољих српских тимова тешко да може да ухвати сламку спаса. Било је светлих тренутака у последњој четвртини. У једном тренутку подгрејала се нада о великом преокрету (8:10), али су Мађари показали велики ауторитет и искуство.


Најефикаснији у редовима Црвене звезде били су Гаврил Суботић и Филип Гардашевић са два гола. Слабо вече имао је Никола Рађен који није постигао погодак из три покушаја. Балаж Хараи је био најбољи код Мађара, са три гола.

bottom of page