top of page

Ватерполисти Новог Београда у Солноку

После припрема у Суботици, ватерполисти Новог Београда преселили су се у Солнок, где ће са прваком Мађарске и освајачем Еврокупа одиграти неколико контролних утакмица.



- Припреме у Суботици су биле врло напорне. Веома сам задовољан и уверен да ћемо плодове напорног рада у припремном периоду убирати током сезоне која ће бити веома дуга. Такође, надам се да ћемо контролне дуеле са Солноком искористити на најбољи могући начин и да ће нам у великој мери помоћи да полако уђемо у такмичарску форму. Услови које имамо за рад су врхунски, а атмосфера у екипи одлична. То су главни предуслови за добре резултате и зато са великим оптимизмом гледамо напред - истакао је Никола Јакшић, који је претходно играо за Партизан и Ференцварош.


Са репрезентацијом Србије Јакшић је освојио златну медаљу на Светском првенству 2015. у Казању, победом у финалу против Хрватске 11:4. Био је такође најмлађи члан у репрезентацији Србије која је исте године освојила Светску лигу у Бергаму. На Олимпијским играма у Рију 2016. са репрезентацијом Србије је освојио златну медаљу. Освојио је на Олимпијским играма у Токију 2020. године другу златну медаљу са репрезентацијом Србије, која је у финалу победила Грчку са 13:10.


Један од најбољих ватерполиста света, Душан Мандић, истиче да су сви, од тренера Владимира Вујасиновића до играча, задовољни условима за рад и тренажним процесом до сада. Сматра да ће им користити спаринг мечеви са екипом Живка Гоцића:


- Мислим да је ово један веома добар почетак, али и уједно и тежак за све нас, што је и нормално. Полако се враћамо у кондицију и све иде својим током. Можемо сви да будемо само задовољни. Спаринг са Солноком ће нам и те како добро послужити за утакмице које нас очекују у домаћем првенству - каже Мандић.


Овај млади Которанин каријеру је градио кроз три клуба. Ватерполо је почео да тренира у Приморцу из Котора, а наставио 2010. године у Партизану. За његов долазак у Партизан и развој као играча велику улогу имао је Игор Милановић, тадашњи тренер Партизана. Са Партизаном је за пет година био шампион Србије и освајач Купа, као и победник Евролиге, 2015. године. Партизан више није могао да задржи младог ватерполисту који је каријеру наставио у италијанском Про Реку. Са тим клубом је био шампион Италије, Евролиге, а сарадња клуба и српског ватерполисте трајала је до 2021. године. Мандић је у јуну 2021. на финалном турниру Лиге шампиона у Београду освојио титулу првака Европе и проглашен за најбољег играча турнира. После освојене титуле са Про Реком прешао је у Нови Београд.

bottom of page