top of page

Велике гужве на граничним прелазима

Грађани балканских држава који се враћају из Западне Европе, данас су створили велике саобраћајне гужве на граничним прелазима, упркос ограничењима због коронавируса чији је циљ да обесхрабре путовања уочи празника.

Грађани балканских држава који се враћају из Западне Европе, данас су створили велике саобраћајне гужве на граничним прелазима, упркос ограничењима због коронавируса чији је циљ да обесхрабре путовања уочи празника. Дугачке колоне аутомобила су на границама Словеније и Хрватске, и Мађарске и Србије, а хиљаде путника су сатима чекају да пређу границу.


Многи људи из Турске, Северне Македоније, Србије и БиХ живе и раде у Западној Европи, а у време празника традиционално се враћају у домовину аутомобилом. Неке државе чланице ЕУ, у којима ради пуно миграната, увеле су обавезу поседовања негативног теста на коронавирус и меру изолације по повратку, у нади да ће их обесхрабрити да путују у земље са великим бројем заражених.


Уз уобичајену гужву на границама уочи Божића, данашњи хаос је вероватно подстакла одлука Србије да уведе обавезу поседовања негативног теста на корона вирус за странце који улазе у земљу од понедељка, наводи АП.

Путничка возила данас после подне на улазу у Србију на Хоргошу чекају 45 минута, а на Батровцима 60 минута, саопштио је АМСС. Према информацијама Управе граничне полиције, добијеним у 17.30, на Келебији се на улазу чека 45 минута, а на Шиду 60 минута. На осталим граничним прелазима нема задржавања, као ни на теретним терминалима, преноси Танјуг.


Држављани Србије без негативног теста на коронавирус морају да буду 10 дана у изолацији по уласку у земљу. РТС је навео да су путници ноћас и данас чекали најмање четири сата на прелазу између Србије и Мађарске.

bottom of page