top of page

ВИДЕО: Министар одбране о безбедности

Мађарска влада ставља безбедност земље и свог народа на прво место. Како би осигурала безбедност земље, влада се упустила у највећи војни програм до сада, рекао је Тибор Бенко, мађарски министар одбране, у видео снимку објављеном на Фејсбуку.

Према његовим речима, питање одбране постављено је на нове темеље, који омогућавају Мађарској да обнови своју војску. То је, како је рекао, било неопходно јер је Мађарска последњих деценија била сведок „свесног гашења оружаних снага због недостатка политичке воље или економске стабилности". То је нешто што држава не може себи да дозволи у време тзв. сајбер безбедности, терористичких претњи и масовне миграције, додао је он.


"Мађарска сада гради јаку и компетентну војску, посвећену одбрани домовине, која је увек спремна да служи безбедносним интересима људи. Када је у питању војска, Мађарска цени и своје војнике по уговору и своје добровољне резервисте. Влада сматра да је кључно регрутовати младе људе у војску и такође ствара услове за одговарајућу бригу о својим ветеранима", рекао је министар.


Модернизација мађарске војне индустрије не служи само побољшању одбрамбених способности земље, већ и отварању радних места и доприноси расту, рекао је Бенко.





bottom of page